Heerlijke rust in het Meetjeslandse krekengebied

2 minuten leestijd
Ooit kolkte het water in het Meetjesland. De kreken ontstonden door overstromingen en opzettelijke dijkbreuken tijdens de godsdienstoorlogen. Nu vormen deze schilderachtige polders een oase van rust.
reportage
  • Kamperen

Het is dan ook geen toeval dat een Mindfulnesswandeling je rond de Boerekreek, de grootste van alle kreken, brengt. De wandeling vertrekt aan het Provinciaal Centrum Boerekreek in Sint-Jan-in-Eremo waar je ook een yogapad vindt.

Het fietsnetwerk doet het krekengebied alle eer aan. Een dagfietstocht vanuit de Huysmanhoeve in Eeklo is absoluut een aanrader.

Onbekend is onbemind en dat gaat zeker op voor het erfgoed in deze streek. Boekhoute was tot 1952 een vissersdorp. De Nederlanders sneden de toegang tot het water af. Waarom dat een geluk bij een ongeluk is, leer je in het bezoekerscentrum op de markt.

De beeldengroep ‘Als de vos de passie preekt, boer let op je ganzen’ is het meest gefotografeerde plekje van het krekengebied. Restaurant de Roste Muis ligt er net naast. De geschiedenis van de herberg bezorgt je rode oortjes. Campers kunnen in het weekend gratis op de weide naast het hoog aangeschreven restaurant staan.

Kampeermogelijkheden:

  • Camping Malpertuus in Kaprijke. Aan de rand van de Lembeekse bossen. Ligt op het wandelnetwerk Meetjeslandse bossen en op het fietsnetwerk (knooppunt 78). De kindvriendelijke camping is heel het jaar door open. Tragelstraat 12, Kaprijke.
     
  • Camping De Soetelaer in Sint-Margriete. Camping op de grens met Zeeuws-Vlaanderen, midden in de natuur. Je kampeert in alle rust op een heel ruim grasveld. Vlotte aansluiting met het fietsnetwerk. Sint-Margrietepolder 2, Sint-Margriete.
     
  • Verblijfpark Krekenpoort in Sint-Jan-in-Eremo. Enkel voor vaste staanplaatsen. Heel het jaar open. Het verblijfpark bevindt zich aan de rand van een natuurgebied. Sint-Janspolderdijk 2, Sint-Jan-in-Eremo.

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer