Kabeljauw met gebakken schorseneren

1 minuut leestijd
Kabeljauw met gebakken schorseneren
culinair
  • Kamperen

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 1 kg schorseneren 
  • ½ bosje platte peterselie 
  • 1 (biologische) citroen 
  • 4 kabeljauwfilets (of een andere stevige vis zoals rode poon, koolvis of mooie meid) 
  • Peper en zout 
  • 2 eetlepels bloem 
  • 4 eetlepels olijfolie 
  • 300 g basmatirijst 
  • 1 dl visfond 
  • 2 dl room 

Bereiding:

  1. Borstel de schorseneren grondig onder stromend water en schil ze met een dunschiller. Snij in stukken van 4 centimeter en leg in water, zodat ze wit blijven.  
  2. Hak de peterselie fijn en rasp de citroenschil. 
  3. Kook de schorseneren 6 à 8 minuten in licht gezouten water en giet af. 
  4. Kruid intussen de visfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout, en haal ze door de bloem. Bak ze vijf minuten aan beide kanten goudbruin in 2 eetlepels olijfolie. 
  5. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  6. Doe de visfond samen en de room in een klein pannetje en laat tot de helft inkoken. Kruid met zwarte peper en zout, en voeg de citroenzeste toe. 
  7. Bak de schorseneren goudbruin in twee eetlepels olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. 
  8. Voeg de rijst, de roomsaus en de helft van de peterselie bij de schorseneren en meng goed. 
  9. Verdeel het rijstgerecht over de borden, leg er een stukje vis op en werk af met de rest van de peterselie. 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer