REISWIJZER. Mecklenburg-Voor-Pommeren

5 minuten leestijd

Heb je even genoeg van overvolle campings of saaie camperplaatsen? Hou je ervan om buiten de platgetreden paden door het platteland te struinen en je camper aan het eind van de dag neer te planten op het erf van een boer? Dan is Landvergnügen een aanrader voor je.

Erik Van de Perre trok met de camper naar Mecklenburg-Voor-Pommeren en vond zijn logeeradressen via de Duitse organisatie. Het relaas van zijn roadtrip lees je in Pasar Camper en Kamperen van maart 2024.

praktisch
  • Kamperen
  • Uitstappen en vakanties

ERHEEN

De belangrijkste steden van Mecklenburg-Voor-Pommeren zijn snel te bereiken via de ‘Oostzeesnelweg’ A20. De camperrondreis begint en eindigt in Schwerin. In Mecklenburg-Voor-Pommeren zijn geen steden met een milieuzone.

PARKEREN

Laat je camper bij grotere steden zoals Schwerin, Stralsund of Wismar achter op een parkeerplaats aan de rand van de stad. In de binnensteden (bijv. Wismar) worden campers op diverse parkeerplaatsen geweerd met een venijnige dwarsbalk. Auto’s passen daar onderdoor, campers (net) niet. En uit het brede kleurenspectrum van sommige balken blijkt dat ettelijke camperaars zich daar persoonlijk van hebben overtuigd. Deze nogal drastische maatregel werd ingevoerd nadat sommige parkeerterreinen herhaaldelijk door camperaars als overnachtingsplaats werden misbruikt.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer