Spaanse pinchos

1 minuut leestijd
Pinchos zijn Spaanse hapjes of tapas op een stukje stokbrood. Ze worden meestal koud gegeten en zijn dus perfect op voorhand te bereiden. Op die manier kan je samen met vrienden of je buren op de camperplaats genieten zonder ondertussen te moeten koken. De mogelijkheden en combinaties zijn eindeloos en kunnen aangepast worden aan ieders smaak en kookkunsten.
culinair
  • Kamperen

De basis is steeds een stukje stokbrood dat je met wat lookolie besprenkelt en even krokant laat worden onder de grill, op de barbecue of in een pan. Laat daarna je eigen fantasie werken en probeer verschillende combinaties uit op je pinchos.

Hier enkele voorbeelden die je ook op de foto ziet:

  • Gebakken scampi met olijfolie, harissa en rucola
  • Ibericoham met gebakken oesterzwammen, geroosterde pijnboompitten en rucola
  • Tonijnsla met blokjes tomaat en gehakte peterselie
  • Serranoham met geroosterde pijnboompitten en een zongedroogd tomaatje
  • Ansjovis met blokjes rauwe paprika
  • Gerookte zalm met gesnipperde ui en gehakte peterselie
  • Spaanse salami met een witte schimmelkaas en gegrilde paprika

Drink er een glas lekkere Spaanse wijn of cava bij.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer