5x picknicken op uitzonderlijke locaties

3 minuten leestijd

Hét familiemoment bij uitstek, hoogtepunt van een wandeling, tijd om te smullen van streekproducten: de picknick is wat het meest bijblijft van een daguitstap. Een goede plek kies je met zorg. Strijk niet zomaar eender waar neer. Wacht tot je verrast wordt door het landschap. Op deze vijf plekken zit je gegarandeerd goed.

reportage
  • Uitstappen en vakanties

Kalmthoutse Heide

Tussen de schapen

Een wandeling in dit grensoverschrijdende heidegebied begint meestal vanuit bezoekerscentrum De Vroente (Putsesteenweg 129) in Kalmthout. In de zomermaanden houden koeien en schapen het gras kort op de heide. Boven de vennen zweven libellen. De poelen zitten vol leven. Piknikfabrik levert op acht locaties in de Kalmthoutse Heide een uitgebreid picknickpakket vanaf 6 personen. De manden zitten vol streekproducten en specialiteiten van lokale handelaars.

www.grensparkzk.be

Langs de Leie

Aan het water

Tussen Deinze en Gent stroomt de Leie door verschillende natuurgebieden. Om de rust en stilte te bewaren en vanwege de vele bochten in de rivier bedraagt de vaarsnelheid er niet meer dan 9 km/uur. Zelfs wie geen vaarbrevet heeft, kan met een elektrische sloep dit wondermooie stukje Leie verkennen. Je legt aan waar je wil om van je picknick te genieten. Wandelingen als de Albijn Van den Abeeleroute (9 km) in Sint-Martens-Latem, de Ooidonkwandelroute (7,5 km) in Bachte-Maria-Leerne en de Roger Raveelroute (3,7 km) in Machelen-aan-de-Leie doen evengoed deze pittoreske Leiebochten aan.

www.toerisme-leiestreek.be

Getevallei

Tafelen tussen fruitbomen

De Grote en Kleine Gete kleuren de gelijknamige vallei ten oosten van het Hageland. Het wandelnetwerk Getevallei biedt 250 kilometer aan gevarieerde wandelpaden. Je vindt er fruitgaarden, poelen, bosjes en overstroombare weiden. In een stad als Zoutleeuw ontdek je een ongeziene schatkamer aan erfgoed. Stap er maar eens binnen in de (scheefgezakte) kerk. De Getedraak – synoniem voor de kamsalamander – houdt in dit gebied een oogje in het zeil. Geniet van een picknick aan de rand van een fruitgaard.

www.toerismevlaamsbrabant.be

Landschapspark Bulskampveld

In de bossen

Binnenkort gaan kinderen dankzij de uitbouw van natuurbelevingspaden ‘op expeditie’ in Landschapspark Bulskampveld ten oosten van Brugge. Toch bieden ook de bestaande wandelroutes door dit bosrijkste deel van West-Vlaanderen een grote waaier aan avontuur, dankzij knuppelpaden en kijkhutten. De Bulskampveldroute (9 km) in Beernem en de Kampveldroute (9 km) in Oostkamp doen vooral bossen aan. Geniet van lokale lekkernijen in de schaduw van de bomen.

www.brugseommeland.be

Boven Bouillon

161 treden voor een prachtig panorama

Bouillon met zijn indrukwekkende middeleeuwse burcht ligt in een komvormig dal, gevormd door de Semois. Een wandeling rond de stad staat altijd garant voor knappe panorama’s. Een heel mooie picknickplek is de Rocher du Pendu in Corbier. De overtreffende trap bevindt zich boven op de Côte d’Auclin. Daar zorgt de ‘Belvédère’-toren 180 meter boven Bouillon voor een perfect 360°-zicht op de hele vallei. Wie bovenaan wil picknicken, moet er wel de 161 treden bij nemen…

www.bouillon-tourisme.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer