REISWIJZER. Laugavegur

6 minuten leestijd

De bekendste IJslandse wandelroute voert in vier dagen door het Zuid-IJslandse bergland van Landmannalaugar naar Þórsmörk. Het 55 km lange traject verbindt kleurrijke bergen, hete bronnen, machtige gletsjers en diepe kloven. Wie via de Fimmvörðuháls Trail doorloopt tot Skógar aan de zuidkust krijgt er nog een jong vulkaanlandschap met dampende lavavelden bovenop. IJsland-expert Erik Van de Perre trok zijn wandelschoenen aan en ging op pad.

praktisch
  • Wandelen
  • Uitstappen en vakanties

ERHEEN

● Vliegtuig: Rechtstreekse vluchten vanaf Brussel/Zaventem naar Reykjavík/Keflavík met Icelandair of Play. Vluchtduur: ca. 3.15 uur.

 Auto en veerboot: Brussel–Hirtshals (DK): 1.100 km. Vanaf Hirtshals vaart de rederij Smyril Line vanaf half maart tot half november 1 keer per week naar Seyðisfjörður (oostkust IJsland). De overtocht met de ‘Norröna’ duurt 2 dagen. Tarieven variëren volgens het seizoen.

www.smyrilline.nl

VERVOER TER PLAATSE

Vanaf Reykjavík rijden in de zomer (ca. half juni tot begin sept.) bussen van de maatschappijen Reykjavík Excursions (RE) en Trex naar Landmannalaugar, Þórsmörk (Langidalur, Húsadalur en Básar) en Skógar (enkel RE). Skógar is ook bereikbaar met de lijnbussen van Strætó.

www.re.is

trex.is

straeto.is

Tip 1: Als je met de auto/camper reist, kan je die bijvoorbeeld in Hella (Camping Gaddstaðaflatir) achterlaten, hier de bus naar Landmannalaugar nemen en met een andere bus vanuit Þórsmörk of Skógar naar Hella terugkeren.

Tip 2: Interessant voor wandelaars die de Laugavegur en/of Fimmvörðuháls Trail lopen, is de Hikers Bus Pass (ISK 23.900) van Trex.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer