REISWIJZER. Kerst in Zuid-Noorwegen

3 minuten leestijd

Het zuidelijke deel van Noorwegen herbergt zowel verlaten natuurgebieden als de hoofdstad Oslo. Sør-Aurdal ligt in het zuidelijkste deel van de regio Valdres. De Vassfaret vallei is een beboste bergvallei tussen Hallingdal en Hedalen. Het gebied werd ooit bewoond door beren. Het is er heerlijk om je kerstvakantie te spenderen… Je leest er alles over in Pasar Wandelen van december 2023.

Tekst Kelly Mortelmans

 

praktisch
  • Wandelen
  • Uitstappen en vakanties

ERHEEN

Met het vliegtuig

In 2 uur vlieg je rechtstreeks vanuit Brussel naar Oslo Gardermoen met Brussels Airlines.  Met de Flytoget Airport Express trein reis je van daaruit in amper 20 minuten naar het centrum.

Met de ferry

De snelste manier om met de auto over te steken naar Noorwegen is vanuit Denemarken. De kortste overzet gaat vanuit Hirtshals naar Kristiansand. Deze route wordt bediend door twee rederijen, Color Line (3u15) en Fjord Line (2u15).

 

HuurautoZorgeloos en betaalbaar een wagen huren doe je bij Sunny Cars, waar je huurauto all-in verzekerd is en je 24/7 een beroep kan doen op Nederlandstalige support. Daarnaast bieden ze extra services zoals een fastlane en een online check-in, waarmee het huurcontract al ingevuld klaarligt bij de balie. Bovendien kan je ook zonder kredietkaart huren bij Sunny Cars.

www.sunnycars.be

De plekken die in deze reportage aan bod kwamen zijn moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit Oslo raak je wel tot in Nes i Ådal met de bus.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer