Camperbussen: nieuw voor 2018

8 minuten leestijd

 Buscampers zitten in de lift! Nieuwe merken schieten als paddenstoelen uit de grond en zowat elke constructeur heeft er een aantal in zijn gamma. We geven de voornaamste nieuwigheden voor 2018 mee.

actua
  • Kamperen

Adria van de Trigano-groep

De nieuwe Twin C-modellen zijn afhankelijk van het model verkrijgbaar op Fiat- of Citroën-onderstel. Die met Citroën-onderstel heeft een nieuwe Euro 6 Blue hdi-motor met AdBlue-technologie, en weegt dus lichter en verbruikt minder brandstof. Nieuw is de Twin T op Fiat Ducato-onderstel, met een luxe titan interieur. Het interieur is slijtvast, met bijhorende bekledingsvarianten en drie exterieurkleuren. Er zitten zes populaire indelingen in het gamma.
www.adria-mobil.com 

Burstner van de Hymer-groep

De City Car C 601 met hefbed is nieuw in het gamma en pronkt met intelligente interieuroplossingen. Voorbeelden zijn de twee kleerkasten, het keukenblok met extra opbergruimte, volledig uittrekbare laden met softclose-functie, een badkamer met dakluik en venster, én een wegklapbare tang om natte kleren te drogen. Bijzonder aan dit model is het dwarse hefbed, waaronder in omhoog geplaatste positie nog 1,50 m stahoogte overblijft: voldoende om fietsen of ander hoog materiaal te vervoeren.
www.buerstner.com

Carado van de Hymer-groep

Onder de hippe naam ‘Vlow’ zet het Hymers budgetmerk zijn camperbussen in de markt. Het gamma omvat vier indelingen: twee indelingen met een dwars bed, één met een stapelbed voor vier en één met een twinbed. Er zijn heel wat opties en pakketten verkrijgbaar om je Vlow mee uit te breiden.
www.carado.de

Hymer van de Hymer-groep

Met de Grand Canyon S presenteert Hymer een eerste buscamper op basis van Mercedes Sprinter. Doordat de vraag naar meer ruimte stijgt, is er ook een model met hefdak in productie genomen. Dit model is 5,90 m lang en 2,03 m breed. Het ruimste hefdak van 2,00 m bij 1,28 m biedt plaats aan twee extra slaapplaatsen. Er zijn vier gehomologeerde zitplaatsen, zodat je perfect met zijn vieren kunt reizen. Het hefdak heeft een doek met drie vensters, muggengaas, verduisteringsgordijnen en een led-leeslamp, en is toegankelijk via een opening vlak achter de cabine.

www.hymer.com 

Knaus van de KnausTabbert-groep

Vanaf 2018 kun je de Boxdrive bestellen op basis van de VW Crafter. Knaus bedacht er zelfs een nieuwe naam voor: vergeet camperbus, voortaan spreek je over een CUV of ‘Caravaning Utility Vehicle’, waarmee je meteen de functionaliteit ervan onderstreept. Van de Boxdrive First Edition worden slechts 150 stuks geproduceerd, elk met een 2.0 TDI Euro 6 met een krachtige 180 pk-motor en 8-trapsautomaat. In het lichte en moderne interieur springen de ruime badkamer met wegklapbare wastafel, het opklapbare bed, de aansluiting voor een buitendouche en de zwevende tafel in het oog.
www.knaus.de

Malibu van de Carthago-groep

Carthago bouwt zijn campervans nog steeds onder de Malibu-vlag en is zo populair dat de productie nauwelijks kan volgen. Modeljaar 2018 staat dan ook in het teken van modelwijzigingen, vooral op technisch vlak. De verwarming krijgt een vermogen van 6 kW en optioneel kunnen er usb-contactdozen voorzien worden. In de Malibu 540 en 600 LE is de verlichting verbeterd, in de 600 LE en 640 LE is er een gescheiden schakeling van de verlichting in het slaapgedeelte.
www.malibu-carthago.com

Pössl

Het gaat Pössl zo voor de wind dat ze een nieuwe productiehal bouwen in Vielbrunn. Nieuw is de Summit Plus 600, gebouwd op een Citroën Jumper-onderstel in combinatie met een stevige 160 pk-AdBlue motor. De standaarduitrusting omvat onder andere 16” aluminium velgen, metaalkleur, Seitz-kadervensters, muggendeur, elektrische instaptrede, ESP, ABS, cruisecontrol en dubbele airbag. Het keukenblok werd afgerond voor meer bewegingsruimte. De 600 heeft achteraan een dwars bed van 200 bij 146 cm.
www.poessl-mobile.de

Sunlight van de Hymer-groep

Als budgetmerk van Dethleffs wil Sunlight met zijn Cliff-buscampers een jonger publiek aanspreken, en dus vooral kopers die op zoek zijn naar een combinatie van een dagelijks voertuig en een camper. Het aanbod start met vier indelingen, elk op Fiat Ducato met 115 of 130 pk en lengtes van 541 tot 636 cm. De 540 en 600 hebben een dwars bed gemeen, de 601 heeft een stapelbed voor vier personen en de 640 heeft twee enkele bedden. Allemaal hebben ze een 5-zone-koudschuimmatras en een badkamer met cassettetoilet en douchemogelijkheid, waarbij de kraan dienstdoet als doucheslang. De bekleding bestaat uit twee varianten: het beige Gold Coast en het licht/donkergrijze Tofino Beach. Je kunt de Cliff verder perfectioneren en luxueuzer maken met heel wat optiepakketten.
www.sunlight.de

Vantourer van de KnausTabbert-groep

Het relatief nieuwe merk uit de Knaus-stal perfectioneert in 2018 zijn gamma. Zo kan de vernieuwde Vantourer 540 optioneel uitgerust worden met een extra bed onder het standaard hefbed, waardoor hij geschikt wordt voor vier personen. De 600 L en 630, met twinbed, beschikken voortaan over een tweedelige matras, die je makkelijk opklapt als je niet slaapt. De 600 krijgt een extra kleerkast, terwijl de 600 L en de 540 een gasflessenkoffer krijgen voor 5 kilo in plaats van 11 kilo. Optioneel kunnen alle modellen uitgerust worden met een tweepersoonshefdak. Standaard gebouwd op Fiat Ducato en leverbaar in drie uitrustingsniveaus: Plus, Comfort en Prime.
www.vantourer.de

Volkswagen California XXL

Volkswagen is zelf de uitdaging aangegaan om een camperbus te maken met zijn nieuwe Crafter. Onder de noemer California XXL krijgt die geen hefdak, maar een vast verhoogd dak. De indeling is klassiek met een dwars bed achteraan. Onder het extra hoge dak (met de nodige glaspanelen) krijg je 2,2 m vrije ruimte. Tussen de voor- en achterbumper meet de California XXL 5,98 m, maar de totale lengte bedraagt 6,2 m, door de extra uitbouw achteraan ter hoogte van de achterruit.
www.volkswagen.de

Weinsberg van de KnausTabbert-groep

Het Duitse budgetmerk uit de Knaus Groep zet onder de naam ‘Edition Fire’ een actiemodel in de markt met een aantrekkelijk prijsvoordeel. De vier populairste indelingen maken hun opwachting: de 541 MQ, 601 K, 601 MQ met dwarsbed en de 631 ME met twinbed. Lengtes variëren van 5,41 m tot 6,31 m. De Fire-editie is voorzien van standaard airco op de motor, cruisecontrol, sfeerverlichting, lichtmetalen velgen, extra grote koelkast, centrale vergrendeling, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, elektrisch bediende vensters, DAB+ radio met stuurbediening, remis- of accordeon-verduistering, ledverlichting, insectendeur, uittrekbare opstap en een regengoot boven de schuifdeur. Je herkent ze meteen aan hun vurige stickers.
www.weinsberg.com

Westfalia

Ook Westfalia maakt gebruik van de nieuwe Volkswagen Crafter en geeft hem een bekende naam uit het verleden mee: Sven Hedin. De indeling is klassiek met een dwarsbed achteraan. Omdat de Crafter smaller is dan een Fiat Ducato, heeft Westfalia de slaapkamer voorzien van een luik. Als dat openstaat, is er een bed van twee meter beschikbaar. Nieuw en op Volkswagen, maar dan op de T6, is de Kepler Six, een compacte camperbus van 5,30 m die plaats biedt aan maximaal 6 personen. Op de kleinste opbouwlengte van Fiat, 5,40 m, maakt de Colombus 540 zijn opwachting. Optioneel leverbaar met een hefdak.

Bavaria van de Pilote-groep

Maar liefst dertien indelingen zijn verkrijgbaar, elk op Fiat Ducato, in twee afwerkingsniveaus: standaard of premium. Drie klassieke buitenafmetingen: 5,41 m (540), 5,99 m (600) en 6,36 m (630). Vanaf nu zijn ze ook met een optioneel hefdak te bestellen. De ontwerpers zorgden voor 20 cm extra doucheruimte door bij langere modellen een opklapbaar toilet te gebruiken. Twee modellen maken gebruik van de nieuwe 90 liter compressorkoelkast: de V600 en V630.
www.bavaria-camping-car.com

Dreamer van de Rapido-groep

Met de D50 Select bewijst Dreamer dat het bijzonder innovatief uit de hoek kan komen. De camperbus op Fiat Ducato is slechts 5,99 m lang en heeft een slaapkamer die je naar wens kunt aanpassen: je kunt ze gebruiken als twinbed, als gigantisch dwarsbed voor drie personen (183 x 192) of voor twee personen, waarbij je de vrije ruimte kan gebruiken om een fiets te stallen. Heel origineel!
www.dreamer-van.nl

Font Vendome van de Trigano-groep

De Master Van Duo op Renault Master is nieuw en heeft achteraan twee aparte bedden die je kunt omvormen tot één ligvlak. Voor vijf comfortabele slaapplaatsen kun je terecht bij de Leader Van Duo, een compacte camperbus op net geen 6 meter. Achteraan beschikt die over een dubbel stapelbed voor vier personen. Compleet gerenoveerd is Mondéa, voor om nog meer comfort en gebruiksgemak. Het paviljoenbed boven de zithoek meet maar liefst 197 bij 132 cm.
www.font-vendome.fr

Pilote

Nieuw in het gamma is de Van V630 J. Hier krijgt de zithoek de prijs voor ‘opvallende nieuwigheid’. Die is opgevat als in een volwaardige camper: een heuse L-zitbank tegen het keukenblok, met draaibare cabinestoelen én een wegklapbaar zitbankje aan de schuifdeur. De tafel rust op een telescopische poot. Ook innovatief is de badkamer met plaatsbesparende, verschuifbare wastafel.
www.pilote.fr

La Strada

Terug van weggeweest: de La Strada Avanti H heeft boven de zithoek een hefbed van 2,00 bij 1,30 m en achteraan een badkamer over de volledige achterwand met ruimte voor een volwaardige douchecabine. De keuken heeft een grote koelkast van 138 liter. Achteraan is er een dubbele vloer van 20 cm hoog, waaronder je makkelijk tafel en stoelen kwijt kunt.
www.lastrada-mobile.de

Rollerteam Livingstone van de Trigano-groep

Onder de naam ‘Livingstone’ presenteert RollerTeam steeds een compleet aanbod aan camperbussen. Twee nieuwigheden stelen de show: de eerste is de Livingstone 4 met zijn 140 liter grote kolomkoelkast en extra kastruimte boven het voeteinde van het dwarsbed. Leuk detail: van één bovenkast kun je de bodem verwijderen om ze te gebruiken als hangkast. Nummer twee, de nieuwe Livingstone Duo, is het resultaat van een studie naar functionaliteit en gebruisgemak. Dit resultaat vinden we achteraan terug, onder de – tot één bed om te vormen – twinbedden. Dankzij de verwijderbare kasten én de dubbele vloer kun je de ruimte aanpassen voor nagenoeg elke lading die je wilt vervoeren.
www.livingstone.it

McLouis Menfys van de Trigano-groep

De Menfys-camperbussen krijgen er met de Menfys 5 een indeling met dwarsbed bij. Die is vergelijkbaar met de Menfys Van 3, al zijn er een paar verschillen: de Van 5 heeft een plaatsbesparende kolomkoelkast gekregen en een extra grote kleerkast aan het voeteinde van het bed, achteraan tegen de zijwand. De badkamer werd iets schuiner om een makkelijkere doorgang naar het bed te krijgen. Met de verschuifbare wastafel vergroot je de toilet- of doucheruimte.
www.mclouis.it

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer