Parelcouscous met broccoli en zalm

1 minuut leestijd
Parelcouscous met broccoli en zalm
culinair
  • Kamperen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g parelcouscous
  • 600 g broccoli
  • 4 stukken zalm
  • 1 groentebouillonblokje
  • Snuifje paprikapoeder (eventueel gerookt)
  • 120 g gedroogde tomaatjes
  • 4 el geroosterde pijnboompitten
  • Snuifje zwarte peper en zout
  • 4 el citroensap
  • 1 el gehakte peterselie
  • Boter

Bereiding:

  1. Los het bouillonblokje op in kokend water. Kook hierin de couscous gaar volgens de aangegeven tijd. Kook ondertussen ook de roosjes broccoli gaar. Giet de couscous af en doe terug in de pot.
  2. Voeg het paprikapoeder, de tomaatjes en de broccoli toe en roer onder elkaar. Doe het deksel op de pot en houd warm.
  3. Verhit een beetje boter in een pan en bak de zalm rosé. Kruid af met peper en zout, besprenkel met citroensap. Serveer de couscous met groenten, leg de zalm erop en garneer met pijnboompitten en peterselie.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer