REISWIJZER. De Italiaanse Dolomieten

3 minuten leestijd

De Dolomieten zijn een Italiaanse bergketen met steile rotswanden en pieken. Bij zonsopgang en vooral -ondergang krijgen ze een prachtige gele, rode en paarse kleur. Geen wonder dat ze in 2009 op de lijst met werelderfgoed van de Unesco terechtkwamen. In het natuurpark Drei Zinnen alleen al vind je 2.000 kilometer wandelwegen en 450 kilometer fietsplezier.

Tekst: Frederic Eelbode

praktisch
  • Wandelen
  • Uitstappen en vakanties

Erheen

  • Trein: Met de trein kan je sporen naar München in Duitsland of Innsbruck in Oostenrijk en daar een lokale trein naar het Pustertal nemen. Toblach is de poort naar de Drei Zinnen.
  • Auto: Vanuit Brussel moet je rekenen op een 950 kilometer. De weg gaat over de Fernpas (grens Duitsland-Oostenrijk) en de Brennerpas (grens Oostenrijk-Italië). In Oostenrijk heb je een wegenvignet nodig, in Italië betaal je tol op de snelwegen.

Transport ter plaatse

  • Openbaar vervoer: Het Pustertal is goed bediend van treinstations en vandaar zijn er bussen die je naar alle bezienswaardigheden brengen.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer