REISWIJZER. Peaks of the Balkans

3 minuten leestijd

Door het grensgebied tussen Montenegro, Albanië en Kosovo kronkelt dit bekroonde langeafstandswandelpad - 192 kilometer door de Albanese Alpen, alias de Vervloekte Bergen. Tien etappes lang wandel je via geitenpaadjes en oude handelsroutes door de bergen. Wie liever in groep op pad trekt, kan opteren voor de Balkan Trail, een vijfdaagse langs de hoogtepunten van de Peaks of the Balkans.

praktisch
  • Wandelen
  • Uitstappen en vakanties

Erheen

Je vliegt best op Podgorica of Tirana, de hoofdsteden van respectievelijk Montenegro en Albanië. Ryanair vliegt vanuit Charleroi rechtstreeks op Podgorica. Austrian Airlines kan ook, vanuit Zaventem met overstap in Wenen. Onder meer TUI en Wizz Air vliegen op Tirana, respectievelijk vanuit Zaventem en Charleroi.

De wandelroute maakt dan wel een lus door de bergen, maar door de desolaatheid van de regio zijn er slechts een handvol geschikte instappunten. Vanuit Podgorica

Meer info:

www.peaksofthebalkans.com

www.thebalkantrail.com

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer