REISWIJZER. Zot van zilver(mijnen): ontdek het Tiroler Silberpfad

4 minuten leestijd

In het begin van de 16de eeuw groeide Schwaz uit tot het belangrijkste mijnbouwcentrum van Europa. Sporen van de zilvermijnbouw vind je nog op diverse plaatsen in de Silberregion Karwendel. Daarnaast is de zilvermijnbouw ook het centrale thema van een nieuwe langeafstandswandelroute: het Tiroler Silberpfad. Erik Van de Perre trok zijn wandelschoenen aan en ging op pad. Je leest er alles over in Pasar Wandelen van augustus 2023.

Tekst Erik Van de Perre

praktisch
  • Wandelen
  • Uitstappen en vakanties

ERHEEN

● Auto: Brussel–Jenbach: 900 km. Tip: als je vanaf Kiefersfelden (Duitse grens) tot Jenbach (45 km) de B171 volgt, hoef je geen tolvignet te kopen.

●     Trein: vanaf Brussel-Zuid spoor je in ca. 8,5 uur (2 keer overstappen) naar Jenbach (Tirol). De handigste verbinding gaat via Frankfurt en München. Retourticket vanaf € 100.

VERVOER TER PLAATSE

Het Unterinntal is goed ontsloten door lijnbussen. Met de Silbercard op zak hoef je niets te betalen. De dienstregeling van de lijnbussen vind je op de homepage van het Verkehrsverbund Tirol.

www.vvt.at

SILBERCARD

Met de Silbercard, die je al krijgt vanaf de eerste overnachting, kan je tijdens je verblijf gratis en onbeperkt gebruik maken van de regionale buslijnen in de Silberregion Karwendel. De kaart geeft bovendien recht op een korting op meer dan 30 musea en andere attracties, sommige zijn zelfs gratis.

silberregion-karwendel.com/de/silbercard-sommer

BAGAGEVERVOER

Vervoer van bagage kan worden geregeld via twee taxibedrijven:

●     Taxi Steinlechner (Schwaz):

Tel. +43 5242 66100 – www.taxi-steinlechner.at

●     Taxi Kröll (Jenbach):

       Tel. +43 5243 43280 – www.taxikroell.com

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer